Ilmastointihuolto aika käy kuumimmillaan, tiesitkö tämän?

Ilmastointihuolto on iso osa järjestelmän toimintaa. Kannattaa varmistaa autosi ilmastoinnin toimivuus, niin voit välttyä kalliilta laskulta.

Ilmastointihuoltoja tehdään monessa paikassa, mutta ilmastointijärjestelmän tuntevat ammattilaiset löytyvät harvoin kauppakeskuksista tai huoltoasemilta.

Täydellisesti ilmastointi toimii oikealla määrällä kylmäainetta ja öljyä, mikä kiertää kylmäaineen mukana. Alitäyttö rasittaa ilmastointia yhtälailla kun ylitäyttökin. Molemmat rikkovat ilmastointisi. Alitäyttöinen järjestelmä alkaa myös ennen pitkää vuotaa ja tyhjä ilmastointi rikkoo yllättävänkin nopeasti tiivisteet ja jumiuttaa järjestelmän. Tällöin harvoin selviää alta 500 euron.

Yleisin vuodon syy on lauhdutin auton keulilla. yleisin syy toimimattomuuteen on painetunnistin.

Asiakkailta kuulee usein,

”sanoivat xxxx paikassa, etteivät voi mitään. Maksoin täytön mutta ei toimi”

Miksi siis viedä auto ensin paikkaan, mikä ei kuitenkaan saa ilmastointijärjestelmää heräämään, jos siinä on joku vika. Huoltopaikaksi kannattaa valita liike, joka tietää mitä tekee. Esimerkiksi painetunnistimen vaihto on usein 10min homma, mutta vian toteamiseksi tarvitaan vikakoodien luku. joissain autoissa uinuva kompresori pitää herättää tietokoneella. Tietyissä autoissa on omat tyyppivikansa ja vuotopaikkansa. Me tiedäme ja tunnemme nämä asiat, eikä korjaukset ole ongelma.

Ilmastointiaineet maksavat edelleen paljon ja uusi
R1234yf kylmäaine voi kustantaa asiakkaalle jopa 50€/ 100g. kannattaa siis pitää huoli, ettei 500g sisältävä järjestelmä pääse tyhjenemään, eikä esimerkiksi vuotavaa järjestelmää täytetä turhaan.

Kysymyksiä ja tarjouspyyntöjä voi kysellä meiltä

info@tuulilasipiste.fi

0505384011 AD-Petikko

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Post

%d bloggaajaa tykkää tästä: