Vinkkejä tarjouksen pyytämiseen ja huoltoon tuloon

Muutamat pienet asiat nopeuttavat ja helpottavat autosi huoltamisprosessia huomattavasti, keräsimme sinulle muutamia vinkkejä.

lukkopultti

Nyt kun rengaskausi alkaa olla lopuillaan, niin sama ongelma vaivasi tänäkin vuonna, kuten kaikkina aikaisempinakin vuosina. Nimittäin se lukkopultin avain, kun varaat renkaanvaihtoajan ja tuot autosi renkaanvaihtoon olisi hyvä huomioida missä lukkopultin avain sijaitsee ja joko kertoa siitä asentajalle, tai nostaa se näkyvälle paikalle ohjaamoon. Usein asentaja voi joutua etsimään avainta jopa puoli tuntia ja tämän ylimääräisen ajan kun kertoo useamman kerran päivässä, puhutaan jo tuntien hukatusta ajasta per päivä.

sotkuinen auto.jpg

Toinen yleinen ongelma on huoltokirja. 

Kun tuot autosi huoltoon ja haluat huoltokirjaan merkinnän, olisi hyvä nostaa kirja jo valmiiksi vaikka apukuskin penkille. Usein kirjan etsiminen vie tuhottomasti aikaa, koska monella on tapana säilyttää hanskalokerossa kaikkea muutakin, kun pelkkää huoltokirjaa. Asentajalle voi olla kiusallista tonkia hanskalokeroa, jos se sisältää esimerkiksi lääkkeitä, sakkoja, perintälaskuja jne mitä usein hanskalokerosta löytyy. Monesti käy myös niin, että etsinnän ja kymmenien kuittien penkomisen jälkeen huoltokirjaa ei edes löydy.

Nämä muutamat perusasiat kun huomioit, niin varmasti moni huoltoliike kiittää ja kumartaa. Tämä säästää myös turhia puheluita ja jälkeenpäin paluuta huoltoliikkeeseen esimerkiksi täyttämään kadoksissa ollutta huoltokirjaa.

Kuinka sitten pyydät tarjouksen?

Sinun ei tarvitse tietää mitään, eikä googlettaa osien hienoja nimiä. Huoltoliike kyllä selvittää vian ja vaihtaa autoosi juuri oikeat osat. Usein käytettäessä vääriä osanimiä, tulos on enemmänkin väärin tilatut osat ja turhaa auton seisotusta liikkeessä.

Toki saadaksesi tarjouksen, sinun on hyvä osata kuvailla vikaa hieman ennen liikkeeseen tuontia. Tämä helpottaa myös huoltoliikkeen päivän töiden sijoittelua.

”Autossani on ketju venynyt, kuulin ammattilaiselta.”

Tämänlaisen esimerkin kuulemme usein ja kyseinen ”ammattilainen” on usein se naapurin insinöörisetä Pena, jolla ei todellisuudessa ole mitään tietoa autoista, mutta veikkauksia viasta sitäkin enemmän.

Tämän tiedon kun ilmoitat korjaamolle, saat luultavasti yli tuhannen euron tarjoksen ja korjaamo varaa sinun autollesi kymmenen tuntia työaikaa kalenteriin. Kun tuot autosi, lyhyt vikakoodien lukeminen kertoo viaksi kahdenkymmenen euron kampiakselin tunnistimen ja kymmenen tuntia vaihtuu kahteenkymmeneen minuuttiin. Tällöin korjaamon asentajan loppupäivä muuttuu peukaloiden pyörittämiseksi.

Tottakai ihmisillä on paljon tietoa ajoneuvoista ja google on täynnä vinkkejä tiettyihin merkkikohtaisiin yleisvikoihin. Kuitenkin kannattaa luottaa korjaamon ammattitaitoon ja antaa korjaamon mielummin tehdä lopullinen arvio viasta.

(Kirjoituksen tarkoitus ei ole loukata insinöörejä, mitkä ovat varmasti oman alansa huippuja, kuulemme sanan naapurin insinööri vaan niin usein, että välillä huvittaa)

 

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Post

%d bloggaajaa tykkää tästä: