VTP-Group Oy Korjaamoblogi Autossa outo ääni – hylätty. Älä mene tähän lankaan.

Autossa outo ääni – hylätty. Älä mene tähän lankaan.

Muutamia katsastustapauksia tullut vastaan tänä vuonna, missä katsastettavasta autosta on kuulunut ”outo” ääni ja auto on hylätty sen takia.

Kesä-heinäkuussa yritykseemme on tullut kaksi tapausta missä auto on hylätty katsastuksessa oudon äänen takia. Molemmissa tapauksissa autoissa ei ole ollut mitään fyysistä vikaa ja toinen asiakkaista päätyi valittamaan päätöksestä. Valituksen jälkeen auto meni läpi suoraan ja tämä mystinen ääni unohdettiin. Toisen tapauksen ratkaisua emme tiedä.

Tiedämme kuitenkin sen, ettei katsastusasema voi hylätä autoasi epäilyjen perusteella. ”outo” ääni ei ole hylkäysperuste ja tälläistä ei tule hyväksyä. Katsastusmiehen on osoitettava selkeä vika autostasi, jotta voi hylätä auton. Arvailuille ei ole varaa.

Nämä turhat hylyt vain aiheuttavat asiakkaalle ylimääräisiä kuluja ja ajanmenetystä. Jos siis autosi hylätään ks asian perusteella, pyytäkää katsastusasemaa toteennäyttämään vika, tai päästämään auto läpi vuosikatsastuksesta.

Asia on varmistettu meidän lähikatsastusasemalta, jossa erikoista käytäntöä pidettiin lähinnä törkeänä rahastuksena ja hyvinkin erikoisena toimintana.

Syitä mikä saattaa aiheuttaa välillä esiintyvän ajoneuvoon kuulumattoman äänen, voi olla pelkkä kivi jarrulevyn ja jarrukilven välissä. Kivet yleensä poistuvat itsekseen, mutta aiheuttavat kovan kirskunnan. Myös kuluneet hihnapyörän laakerit, kulunut ilmastoinnin kompressori tai ihan mikä tahansa kulunut mekaaninen osa koneessa voi aiheuttaa erikoista ääntä, joka ei välttämättä kuulu koko ajan.  Nämä edellämainitut eivät kuitenkaan ole hylkäysperuste katsastuksessa.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Post

%d