VTP-Group Oy Uncategorized Epäselvyyksiä uusintakatsastuksessa

Epäselvyyksiä uusintakatsastuksessa

Korjaamomme on taas törmännyt useampaan otteeseen epäkohtaan miten katsastusasiakkaita ”huijataan” uusintakatsastuksessa.

Meille on tullut lyhyen ajan sisään kolme asiakasta suoraan uusintakatsastuksesta kysymään korjausaikoja uusintakatsastuksessa löytyneisiin uusiin vikoihin.

Tämä on väärin!

Uusintakatsastuksessa ei saa merkitä raporttiin uusia vikoja, ellei ne ole suoraan turvallisuuteen liittyviä. Jos autosta on jo korjattu viat mitkä on merkitty varsinaisessa katsastuksessa vikalistaan, ei listaa saa muuttaa uusilla vioilla, esimerkiksi palaneilla polttimoilla tai jollain muulla pikkuvialla, jarruputkien, turvatyynyjen jne hajoamiset erikseen.

Jokaisessa tapauksessa olemme kehoittaneet asiakasta menemään takaisin konttorille vaatimaan oikeuksia ja jokainen tapaus on johtanut auton läpipäästämiseen veloituksetta.

Toinen huomionarvoinen katsastushuijaus on tämä.

”autossa oikealla edessä autoon kuulumaton ääni”

Tämä ei ole hylkäysperuste, vaan katsastusmiehen on osoitettava fyysinen vika autostasi. Pelkkä vikaepäily ei riitä hylkäyksen perusteeksi. Myös nämä tapaukset ovat meneet valituksella läpi, koska jo terve järkikin sanoo, ettei pelkkä kitinä jossain päin autoa tarkoita välttämättä hylkäysperusteista vikaa. Autoissa on satoja liikkuvia osia ja ääniä tulee ja menee. Ne eivät aina tarkoita jonkun paikan olevan rikki.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Post

%d