VTP-Group Oy Korjaamoblogi Mercedes W203 tyhjentää akun

Mercedes W203 tyhjentää akun

Mercedes W203 tyhjentää akun. Yleinen vika minkä korjauksen kerromme korjaamoblogimme kakkososassa.

Mersuissa on jäähdytinnesteen lisälämmitin vakiona, joka menee ajan saatossa oikosulkuun. Nyt emme tarkoita Eberiä tai Webastoa, vaan auton moottorin kyljessä startin päällä sijaitsevaa alkuperäistä lisälämmitintä.

Rikkoutuessaan lämmitin purkaa akun yhdessä yössä. Sulakkeita ei pala, mutta autoon ilmestyy vikakoodi lisälämmittimen toimimattomuudesta. Tämä viittaa suoraan oikosulkuun lämmittimessä.

dav

Kuvassa startti poistettu jo edestä. Kuva auton alapuolelta. Lämmitin on kuvassa oleva 10×10 senttinen laatikko.

Paikkaksi lämmittimelle on valittu pieni ja ahdas tila imusarjan ja startin välistä. Oikeastaan ainoa tapa päästä lämmittimeen käsiksi on startin irroitus. Lämmitin itsessään maksaa useita satoja euroja ja jos sitä ei ole valmis maksamaan, voi korjauksen tehdä helposti irroittamalla lämmittimen + kaapelin, joka on haaroitettu startin + kaapelista. Mercedes w203 tyhjentää

sdr

Kaapeli irroitettuna ja tulpattuna.

Lämmittimen kaapeli irtoaa lämmittimen yläpuolelta yhden 13mm mutterin irroituksella. Irroitettu kaapeli kannattaa tulpata huolellisesti, ettei se hankaudu koneen kylkeen ja aiheuta suurempaa tuhoa.

Kokonaistyöaika hommalle on noin 2h ja vaatii auton nostamisen ylös. Yläkautta työstäminen vaatisi imusarjan irroituksen mikä on huomattavasti startin irroitusta työläämpää.

Jos tarvitset apuamme korjauksessa, ota yhteyttä tästä

Avainsanat: , , , ,

One thought on “Mercedes W203 tyhjentää akun”

  1. Meillä on Mersu, ja siihen pitää uusi akku hankkia. Se on jonkin aikaa jo tyhjentynyt itsestään, eikä kyse ole ollut edes pakkasista. Varmaan täytyy se siis hankkia ja viedä myös korjattavaksi.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Post

Ilmastointihuolto aika käy kuumimmillaan, tiesitkö tämän?Ilmastointihuolto aika käy kuumimmillaan, tiesitkö tämän?

Ilmastointihuolto on iso osa järjestelmän toimintaa. Kannattaa varmistaa autosi ilmastoinnin toimivuus, niin voit välttyä kalliilta laskulta. Ilmastointihuoltoja tehdään monessa paikassa, mutta ilmastointijärjestelmän tuntevat ammattilaiset löytyvät harvoin kauppakeskuksista tai huoltoasemilta. Täydellisesti

Discover more from VTP-Group Oy

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading